Jong

Aan De Grote Poëzieprijs zijn ook educatieve programma’s verbonden.
Zo maken dit jaar honderden jongeren uit heel Nederland en Vlaanderen kennis met het werk van de zes genomineerde dichters van de eerste editie voor De Grote Poëzieprijs.

Het programma start op school in de klas. De lessen worden gegeven door vakdocenten van School der Poëzie. Aan de hand van een speciaal samengestelde werkbundel, met poëzie van de genomineerden voor De Grote Poëzieprijs, gaan de jongeren aan de slag met het lezen, bespreken en het zelf schrijven van gedichten.

Na de lessen worden de jongeren met de mooiste gedichten geselecteerd om op te treden in één van De Grote PoëzieprijsRevues: een wervelende literaire show met optredens van genomineerde dichters, dansers, artiesten en muzikanten. De hoofdrol is weggelegd voor de dichters in de dop. Zij brengen hun werk op de planken.

Een deskundige jury, waarin ook een genomineerde dichter voor De Grote Poëzieprijs plaatsneemt, beoordeelt alle voordrachten en bepaalt wie er met de prijzen vandoor gaan.

Er zijn dit jaar Grote Poëzieprijsrevues in Amsterdam, Antwerpen, Gent en Rotterdam. Publiek is van harte welkom. De toegang is gratis. Wel even reserveren via reserveren@schoolderpoezie.nl

Jongerenjury

Voor De Grote Poëzieprijs 2019 is naast een vakjury ook een jongerenjury in het leven geroepen die bestaat uit jongeren tussen 15 en 25 jaar. De jongerenjury verdiept zich in het werk van de genomineerde dichters en roept een eigen winnaar uit.

Lees verder >