Grote PoëzieprijsRevue
met Amsterdamse jongeren

Met een hoofdrol voor jongeren van het Amsterdamse Spinoza Lyceum. Optredens van Radna Fabias, Turn it Loose, Nachtschade, Vlado Spisiak en Marnix Stassen. Presentatie: André Accord.

  • datum:  maandag 8 april 14.00 uur.
  • locatie: OBA Theater I 7e etage Centrale OBA, Oosterdokskade 143, Amsterdam
  • toegang: gratis, aanmelden via reserveren@schoolderpoezie.nl

Op maandag 8 april om 14.00 uur barst in het OBA Theater de Grote Poëzieprijs Revue los met muziek, dans en gedichten van jongeren het Spinoza Lyceum. Zij brengen hun zelfgeschreven gedichten op de planken.

Ruim 250 jongeren van het Spinoza Lyceum schreven in de afgelopen weken hun eigen gedicht onder leiding van docenten van School der Poëzie. Inspiratiebron is het werk van de genomineerde dichters voor De Grote Poëzieprijs. Een selectie van deze dichters in de dop brengt hun werk op de planken van het OBA Theater.

Grote PoëzieprijsRevue
Tussen hun voordrachten brengt Radna Fabias, genomineerd voor De Grote Poëzieprijs, haar poëzie ten gehore en treedt de band Nachtschade op. Slagwerker Marnix Stassen en gitarist Vlado Spisiak omlijsten de gedichten muzikaal. De presentatie is in handen van rapper en beatboxer André Accord. Aan het einde van de show bepaalt een deskundige jury wie de mooiste gedichten heeft geschreven en er met de prijzen vandoor gaan.