Grote PoëzieprijsRevues
met Antwerpse jongeren

Met een hoofdrol voor jongeren van het Xaverius College, het Pestalozzi Lyceum, en het Sint Norbertusinstituut. Optredens van Xavier Roelens, Turn it Loose, Marnix Stassen en Vlado Spisiak. Presentatie: Christophe Vekeman.

  • datum:  dinsdag 7 mei, 11.00 en 14.00 uur.
  • locatie: Zuiderpershuis, Waalsekaai 14, 2000 Antwerpen 
  • toegang: gratis, aanmelden via reserveren@schoolderpoezie.nl

Op dinsdag 7 mei is zijn er twee Grote PoëzieprijsRevues in het Zuiderpershuis. In afwisselende literaire shows brengen Antwerpse jongeren van het Pestalozzi Lyceum, Xaveriuscollege en het Sint Norbertusinstituut hun poëzie op de planken.

Grote PoëzieprijsRevue
Samen met honderden jongeren uit Nederland en Vlaanderen doen ze mee aan een educatief project rond De Grote Poëzieprijs. Op school schreven meer dan 300 jongeren in speciale poëzielessen een eigen gedicht. Inspiratiebron: het werk van de zes genomineerde dichters voor De Grote Poëzieprijs, dé nieuwe prijs voor actuele Nederlandstalige poëzie. Een selectie van deze jonge dichters in de dop brengt hun werk op de planken van het Zuiderpershuis in De Grote Poëzieprijsrevue.

De presentatie is in handen van Christophe Vekeman. Aan het einde van de show bepaalt een deskundige jury wie de mooiste gedichten heeft geschreven en er met de prijzen vandoor gaan.