Grote PoëzieprijsRevue
met Gentse jongeren

Met een hoofdrol voor jongeren van het Atheneum Gentbrugge en het Atheneum Wispelberg. Optredens van Joost Decorte, Vlado Spisiak, Marnix Stassen, Turn it Loose, Celsius. Presentatie: André Accord.

  • datum:  vrijdag 5 april 14.00 uur.
  • locatie: Arcatheater, Sint Widostraat 4, 9000 Gent 
  • toegang: gratis, aanmelden via reserveren@schoolderpoezie.nl

Op vrijdag 5 april om 14.00 uur barst in het ARCA-Theater De Grote Poëzieprijs Revue los met muziek, dans en gedichten van jongeren van het Atheneum Gentbrugge en het Atheneum Wispelberg. Zij brengen hun zelfgeschreven gedichten op de planken.

Ruim 200 jongeren van deze Gentse scholen schreven in de afgelopen weken hun eigen gedicht onder leiding van docenten van School der Poëzie. Inspiratiebron voor hun poëzie is het werk van de genomineerde dichters voor De Grote Poëzieprijs, dé nieuwe prijs voor actuele Nederlandstalige poëzie. Een selectie van deze dichters in de dop brengt hun werk op de planken van het Arca-Theater.

Grote PoëzieprijsRevue
Tussen hun voordrachten door zorgt illusionist Celsius voor magie en mystiek, brengt Joost Decorte dichter en genomineerd voor De Grote Poëzieprijs, zijn poëzie ten gehore en is er muziek van slagwerker Marnix Stassen en gitarist Vladimir Spisiak. De urban dancers van Turn it Loose zetten tijdens een spectaculaire  entr'acte de zaal op zijn kop. De presentatie is in handen van rapper en beatboxer André Accord. Aan het einde van de show bepaalt een deskundige jury wie de mooiste gedichten hebben geschreven.