Grote PoëzieprijsRevue
met Rotterdamse jongeren

Met een hoofdrol voor jongeren van het Marnix Gymnasium en andere scholen. Met optredens van Roelof ten Napel, Turn it Loose, Nachtschade, Vlado Spisiak en Marnix Stassen. Presentatie: André Accord..

  • datum:  donderdag 23 mei, 14.00 uur.
  • locatie: Theater de Entree, Pieter de Hoochweg 222, Rotterdam
  • toegang: gratis, wel aanmelden via reserveren@schoolderpoezie.nl

Op donderdag 23 mei barst om 14.00 uur in Theater De Entrée in Rotterdam. Grote Poëzieprijs Revue los met muziek, dans en gedichten van jongeren het Marnix Gymnasium en andere scholen. Zij brengen hun zelfgeschreven gedichten op de planken.

Ruim 250 jongeren van deze scholen schreven in de afgelopen weken hun eigen gedicht onder leiding van docenten van School der Poëzie. Inspiratiebron is het werk van de genomineerde dichters voor De Grote Poëzieprijs, dé nieuwe prijs voor actuele Nederlandstalige poëzie. Een selectie van deze dichters in de dop brengt hun werk op de planken van het Theater de Entree.

Grote PoëzieprijsRevue
Tussen hun voordrachten brengt Roelof ten Napel, genomineerd voor De Grote Poëzieprijs, zijn poëzie ten gehore, is er muziek van de band Nachtschade en urban dance door Turn it Loose. De presentatie is in handen van rapper en beatboxer André Accord. Aan het einde van de show bepaalt een deskundige jury wie de mooiste gedichten heeft geschreven en er met de prijzen vandoor gaan.